HOBIE CAT 18 е най-гъвкавият модел, построен някога от семейството на катамараните от страна на ветроходно усещане и преживяване. Проектиран е да бъде не само бърз, но и здрав. Може да бъде управляван от екипаж от двама души, но може лесно да превозва четирима пътници при плаване, а опитните шкипери могат да плават и соло. Той е конструиран за хора с всякакъв вкус към ветрохотството.

За любителите на силни усещания и скорост, HOBIE CAT 18 може да бъде пригоден за състезателно плаване. Благодарение на стаксела (предното платно), чийто механизъм на прибиране е с помощта на ролриф той може да придобие качествата на по-екстремния и състезателен модел Hobie Cat 14, като площта на стаксела бива регулирана от ролрифа („Ролриф“е механизъм който навива платното около вантата на която е опънато).  Системата за двоен трапец е също част от стандартното оборудване на HOBIE CAT 18. Също така, за повече тръпка и скорост може да му се добави допълнително платно наречено спинакер. Той се използва предимно за попътен вятър.

Ако не сте състезателни ентусиасти и не обичате толкова много екстремното плаване, не се отчайвайте защото HOBIE CAT 18 е перфектен за тихи и спокойни, дневни семейни разходки. Благодарение на стабилната му конструкция този катамаран може да бъде много по-малко активен от по-малките модели, бивайки перфектен и за семейни плавания.

Катамаранът е изключително здрав и се държи добре и стабилно във всякакви метеорологични условия. Може да се каже, че е с едно ниво по-висок от другите модели, но при силен вятър може да бъде доста измокрящ, заради трамплина който е много близко до водата. Конструиран е така, че да може да понесе толкова вятър, с колкото се чувствате конфортно за да плавате безопасно. Дългите дъги на катамарана и швертовете го правят много по-труден за обръщане, в сравнение с по-малките модели и спомагат за плавното му движение и поведение върху водата.

Всички тези характеристики изброени по-горе са и причината HOBIE CAT 18 да бъде перфектен и безопасен за управление дори и от не толкова опитни маниаци на ветрохотството.

Вид яхта: Катамаран
Производител: HOBIE
Модел: HOBIE CAT 18
Година: 1998
Дължина: 5.48 m

Скорост: 15 kn
Шкипер: 1
Брой на екипажа: 1
Гости: 3
Каюти: 0

Списък с оборудване

Удобства

  • Двоен трапец
  • Ролриф

Галерия

Видео

Тел. номер: +359 878 64 6666
Show