Гърция

Остров Скопелос

Остров Скопелос се намира в западно Егейско море и е част от така наречените Споради. Това е един от най-известните острови в този район и това далеч не е случайно. Островът е сравнително голям и разполага с множество приказни плажове, които изглеждат сякаш са извадени от фантазиите ни. Водата е кристално чиста и ако имате маска или водни очила ще можете да разгледате цветното дъно, което е обсипано с интересни корали, рибки и какво ли още не. Шансът да Ви доскучае е равен на нула, тъй като по вода може да смените дестинацията и да откриете следващото райско място, на което да разпускате за броени минути.

Остров Алонисос

Алонисос е третият член на северните Споради. Ако не можете да се наситите на невероятната природа и множеството красиви заливи, заповядайте и тук. Ще Ви посрещне същата магическа идилия, каквато цари и на останалата част от Спорадите. Ще можете да намерите нови местенца, които да изследвате и да завоювате. Съветваме Ви да разгледате и останалите малки островчета, които са в непосредствена близост, тъй като всеки от тях е специфичен по различен начин и има нещо уникално, което го прави желана дестинация.

Остров Скирос

Придвижваме се на Юг и стигаме до остров Скирос, който е най-южният и най-голям остров от Спорадите. Островът има богата история, свързана с Троянската война и Ахил, който е бил укрит от баща си именно на Скирос. Относно природата, и тук ще намерите още множество плажове, чиста вода и множество интересни местенца, където да си прекарате добре. На острова се намира прочутият връх Олимп, както и замък, датиращ от 13 век. Друг интересен факт е, че днес на острова са разположени военноморските и военновъздушни сили на Гърция.

Остров Лесбус

Остров Лесбус се нарежда на трето място по площ гръцки остров и общо е осми по големина в цяло Средиземно море. Той е разположен в североизточната част на Егейско море и е в близко съседство с Мала Азия. Средната годишна температура е около 18 градуса, като лятото е доста дълго и ще имате възможност да му се любувате дори и през Септември. Природата е разнообразна и плажовете варират от пясъчни до каменни. Могат да се открият и множество малки водни пещери, които да изследвате ако сте достатъчно смели.

Остров Корфу

Корфу е вторият по големина остров от Йонийските острови и е в непосредствена близост до албанския град Саранда. Между града и острова има проток с ширина между 3 и 23км. Едно от най-интересните неща свързани с острова е, че е обграден от 3 различни морета. На запад граничи с Йонийско море, на север с Адриатическо море и на юг със Средиземно море. Това влияе и на климата на Корфу и го прави уникален и благодатен. Много хора твърдят, че усещат разликата в морето на различните плажове, въпреки че са толкова близо един до друг.

Остров Паксос

Най-малкият от групата на Йонийските острови, но най-големият от групата острови в района. Паксос има много интересна история, тъй като се смята, че самият Посейдон го е създал удряйки и разделяйки го от остров Карфу, за да има къде да почива с жена си. Това може само да подскаже колко спокойно и релаксиращо ще си изкарате там. Ще се почувствате сякаш светът е спрял специално заради вас и вашата почивка. Препоръчваме да посетите и по-малкия остров в близост – Антипаксос, който е известен с виното и пясъчните си брегове.

Тел. номер: +359 878 64 6666
Show